2017. december 11., hétfő

„Mi van a halál után?”





El Shaddai


Hitvita Jegyzőkönyv

Vita kérdése: „Mi van a halál után?”

Vitavezető: Nehéz kérdések ezek az ember életében, és nehéz választ adni – mert pontosan nem tudjuk.
Vannak dolgok, amiket tudunk, amihez a HIT szükséges, hogy elhiggyük – Jézus esetében az alábbi beszélgetések során meglátjuk, hogy a tények magukért beszélnek, hogy van élet a halál után.
Kérdés: Van élet a halál után?      
Felvezető történet: Élet a születés után?
Hiszel a folytatásban?
A szkeptikus csoport: NEM HISZÜNK! Amikor tanultuk a bűneset történetét, azt tanították, hogy a halál a bűn következménye.
A hívők csoportja: MI HISSZÜK, HOGY VAN ÉLET A HALÁL UTÁN! A Biblia beszél „A gazdag és szegény Lázár” története kapcsán, hogy miután Lázár földi élete véget ért, folytatta a mennyországi életét.
Jézus a kereszten is azzal biztatta mellette levő társát: „Még ma velem leszel!” Mi úgy gondoljuk, hogy Jézus Krisztuson keresztül van tovább élet. „Aki hisz énbennem, ha meghal is, él!”
A szkeptikus csoport tagjai: Mivel foglalkoztat minket a kérdés, a napokban felléptünk az internetre, és megkérdeztük, mi van a halál után.
Érdekes dolgokat találtunk, amelyek számunkra hihetőek: – A legtöbb halálból visszatérő ember beszámolt élményeiről..... Aztán Angliában végeztek valami kutatásokat, melynek során kiderült, hogy bizonyos embereknek emlékeik vannak a halál utáni időről: kapu, fény, alagút, szeretet......VAJON MIT JELENTSEN EZ? –
Talán igaza van a hívő csoportnak, mindezek az információk, amiket az internet vagy a tudomány közölni akar, vagy a kísértő világa el akar hitetni velünk....semmi pontosat, semmi támaszpontot nem adnak számunkra.
Hívők csoportja: Amit biztos, hogy tudunk, az az, hogy Krisztus az egyetlen ember, aki visszatért a halálból......EZ SZÁMUNKRA TÁMPONT, HOGY IGEN, VAN ÉLET A HALÁLT KÖVETŐEN.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése