2017. november 13., hétfő

Életvezetési tanácsok






Esze/ések




Életvezetési tanácsok gyűjtemény a Tízparancsolat igéi alapján – a ma élő keresztyén gyülekezet tagjai számára

Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
Kötelességünk az Istenben való hit, hiszen neki köszönhetjük az életünk. Megment minden bajtól, hozzá mindig mehetünk, ha problémánk van, segít mindenben. Ha Ő nem lenne, akkor mi se neki köszönhetnénk mindent. Sokan szidják és szájukra veszik nevét, pedig ha egy kicsit is elgondolkoznának, hogy ők miért is élnek vagy ki „találta ki” őket, akkor azonnal megváltozna a véleményük.
Isten nevét hiába szádra ne vedd!
Sok ember nem gondolkozik, mielőtt beszél. Mindenkinek át kellene gondolni, mit akar mondani, az emberek többsége sajnos meggondolatlanul beszél, ezért sokszor az Isten neve is belekerül a mondanivalójukba. Gondoljuk át, mit mondunk, mert a végén megbánjuk, és azt már nem lehet visszavonni.
Az Úr napját szenteld meg!
Az Istentől való függésünket fejezzük ki azzal, hogy ezt a napot Neki szenteljük. Ilyenkor senki nem dolgozik, és általában az emberek elmennek a templomba, hogy megköszönjenek mindent, amit kaptak Tőle, és amit elértek az életben. De sajnos vannak olyan emberek, akik fel sem veszik, és nem igazán foglalkoznak ezzel a nappal. És vannak olyan emberek is, akik nem hogy nem foglalkoznak vele, hanem még ki is nevetik azokat, akik meg elmennek a templomba, és meghallgatják az Igét. Mindenkinek meg kellene szentelni ezt a napot, és meghallgatni a boldog élethez vezető Igét.
Atyád és anyádat tiszteld!
A szülői tiszteletnél nincsen fontosabb, hiszen ők azok, akik felneveltek minket, és nekik köszönhetünk mindent. Ha ők nem lennének, akkor nagy valószínűséggel mi sem. Sokan elfelejtenek köszönetet mondani, és csak természetesnek veszik, hogy mindenük megvan, és általában azok a gyerekek, akiknek nem adatott meg, hogy mindenük meglegyen, ők sokszor jobban tisztelik a szüleiket, mint azok, akiknek minden az ölükbe hull. A tiszteletet elsősorban a szüleinknek kellene megadnunk, de sajnos sokan csak természetesnek veszik, hogy a szülők mindent megadnak nekik, amit csak tudnak.
Ne ölj!
Ez a parancsolat nem igazán magyarázható. Minden ember élete szent, és ha elveszik, akkor ez nem visszakapható, nem lehet visszahozni. Vannak olyan szülők, akik vagy az anyagi gondok miatt, vagy egyszerűen nem szeretnének gyereket, de mégis várandósak, és ők sajnos az abortuszt választják.
Ne paráználkodj!
A házasság alapja a hűség, de e megtörésének az egyik alapja a paráznaság, azaz a házasságon kívül van még egy harmadik személy, a szerető, de ezt okozhatja a testi és lelki elhidegülés is. Ezért ha már valakit nem szeretünk, akkor inkább mondjuk meg neki szemtől szembe, mint megcsaljuk.
Ne lopj!
Vannak olyan emberek, akik nem tudnak megelégedni azzal, amijük van, ezért elveszik a másét, lopnak. Sok ember többre vágyik annál, amije van. Tudni kell megbecsülni a kicsi dolgokat is, és nem mindig a nagyra vágyni.
Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!
Emberek milliói nap mint nap hazudnak, ami nem túl nagy büszkeség! Akár jó szándékból, akár rosszból, nem szabad mások szemébe hazudni. Nem kívánhatjuk mások kárát.
Ne kívánd felebarátod házastársát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése