2017. október 20., péntek

Virágvasárnap mai szemmel





Egy irányba




Máté 21,1–14

Mikor Jézus tanítványaival Jeruzsálem közelébe ért az Olajfák hegyéhez, elküldte két tanítványát, hogy menjenek el, és hozzanak neki a szomszéd faluból egy motort, amivel elmehet majd az ünnepségre. Ők el is mentek, nem sokkal később pedig már vissza is értek vele.

Jézus Jeruzsálemben egy parkolóban hagyta a motort, onnan gyalog ment tovább. Az utcákat ellepték rajongói, akik közül sokan megállították, hogy csináljanak egy szelfit.

Végigment a vörös szőnyegen, ahol biztonsági őrök védték a sokaságtól, de itt is rengeteget fényképezkedett, viszont a tömeg nagy része fel volt háborodva, amiért Jézus nem öltözött ki eléggé az eseményhez, sokan abban is kételkedtek, hogy valóban Isten fia halad el előttük, mert gazdagnak hitték, de nem látszott rajta, hogy sokat költött volna ruháira.

Ezután adott még egy-két interjút, de ez nem tartott sokáig, ezért sietett a templomba, ahol viszont kellemetlen meglepetés érte: árusok kínálták neki termékeiket, de neki ez persze nem tetszett. Felforgatta asztalaikat, amiért piacot csináltak az apja házából. Miután meggyógyította a betegeket, vissza is sietett a parkolóba, és már ott sem volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése