2017. október 4., szerda

Útmutató a feladatok beküldéséhez


  Útmutató az "Időkapu a hithez az 500 éves reformáció nyomában" c. tanulmányi verseny feladataihoz

 

E-mail cím

A feladatok során szöveges dokumentumokat, videó-, kép- és hanganyagot kell majd beküldeni. Mivel e-mailben nem tudunk fogadni sok videó-, hang- és képanyagot, ezért kérjük a versenyzőket, hogy ezeket a tartalmakat csak osszák meg velünk, és ne küldjék el számunkra! Érdemes egy teljesen új email címet regisztrálni a gmail rendszerében, esetleg a csapat nevével.
Ezt a https://www.gmail.com oldalon keresztül lehet megtenni.

 

Szöveges dokumentumok beküldése

A szöveges fájlokat egyszerűen e-mailben, csatolt fáljként kell beküldeni a verseny e-mail címére: idokapuref500@gmail.com
A kvíz feladatoknál vagy a megfelelő válaszokat kell aláhúzni, és úgy visszaküldeni a kvíz kérdéseket, vagy csak a megoldások betűjelét elküldeni e-mailben, például. 1A, 2B, 3C...

 

Fotók feltöltése

Ha már van gmail fiókunk, akkor létrejött egy google felhasználói fiók. Innentől kezdve tudjuk a fényképeinket, videóinkat és hanganyagainkat feltölteni.
Jelentkezzünk be a gmail-os fiókunkba.
Majd a https://photos.google.com/ oldalon lehet a képeket feltölteni.
A FELTÖLTÉS menüben a beküldendő képeket kijelöljük és feltöltjük.
A feltöltés méreténél válasszuk a KIVÁLÓ MINŐSÉG-et.
Amikor minden képet feltöltöttük, a LÉTREHOZÁS menüben MEGOSZTOTT ALBUM-ot kiválasztva az egy feladathoz tartozó képeket kijelöljük a képek bal felső sarkában lévő karikába kattintva. A LÉTREHOZÁS menüre kattintunk megint, és amikor betölti az oldalt, megadhatjuk az album nevét. Ha lehetséges, legyen ez egy beszédes név, ami utal a feladatra és a feladat számára. Majd ha megadtuk a nevét az albumnak, akkor a MEGOSZTÁS-ra kattintva a CIMZETT-hez írjuk be a idokapuref500@gmail.com címet. Majd ENTER és KÜLDÉS (Kék körben fehér nyíl). Az albumot bármikor tudjuk módosítani, újabb képek hozzáadásával vagy képek törlésével.

 

Videók feltöltése

Jelentkezzünk be a gmail-os fiókunkba.
Majd a https://www.youtube.com oldalon tudjuk videóinkat feltölteni.
Bal oldali menüből válasszuk ki a SAJÁT CSATORNÁM menüt, itt meg kell adnunk a csatornánk nevét, majd a CSATORNA LÉTREHOZÁSA nyomógombbal létre is jött a csatornánk.
A jobb felső sarokban egy felfele mutató nyílra kattintva tudjuk a videóinkat feltölteni.
A megjelenő oldalon a VÁLASZD KI A FELTÖLTENDŐ FÁJLOKAT linkre kattintva tudjuk videóinkat feltölteni.
Adjunk itt is egy beszédes nevet a videónknak. Majd döntsük el, hogy a videónk  NYILVÁNOS legyen vagy NEM LISTÁZOTT. A videó hosszától függően több óra is lehet a feltöltési idő. A feldolgozás befejezése után már csak a KÉSZ gomb megnyomása maradt.
Ezután megjelenik egy ablakban a videónk linkje, ezt bemásolva tudjuk elküldeni az idokapuref500@gmail.com e-mail címre.
Nagyon fontos!!! Az alap beállításokkal nem tudsz 15 percnél hosszabb videót feltölteni! Ezt külön engedélyeztetni kell a csatornád beállításainál.
Ennek a menete a következő:
  1. Menjünk a https://www.youtube.com oldalra
  2. Bal oldalon válasszuk a SAJÁT CSATORNÁM menüt
  3. Itt a VIDEÓKEZELŐ menüt fent
  4. Bal oldalon a CSATORNA menüt
  5. A megjelenő oldalon válasszuk ki a HOSSZÚ VIDEÓK ablakon az ENGEDÉLYEZÉS gombot
  6. Válasszuk a SZÖVEGES ÜZENETBEN KÉREM AZ ELLENŐRZŐ KÓDOT
  7. Adjuk meg telefon számunkat, majd nyomjuk meg a KÜLDÉS gombot
  8. A kapott kódot írjuk be, majd megint KÜLDÉS
  9. Ha minden rendben van, akkor egy Gratulálunk felirat lesz és a TOVÁBB gomb után már tölthetünk is fel 15 percnél hosszabb videókat.

 

Beküldési határidők

  1. forduló 2017. szeptember 29.
  2. forduló 2017. október 27.
  3. forduló 2017. november 30.

 

Ha segítségre van szükség

A versennyel kapcsolatos kérdéseket az idokapuref500@gmail.com e-mail címre várjuk, és igyekszünk mielőbb válaszolni. Telefonon a Parakletos Könyvesház telefonszámán kérhet segítséget: (36) 76/463-106.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése